<<  Şubat 2012  >>
Pa. Sa. Ça. Pe. Cu. Cu. Pa.
 30  31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29  1  2  3  4
Alevi örgütlenmesinin önceliği ne olmalıdır ?







» Yorumlar
» Anket Arşivi

E-Posta

Format
BATH Ravalement
KAYALAR
SARL Construction de l'Horizon 2000
KILIC FASHION COMPANY
Bulut
Crepis Rhin
Celik Construction
Feronnerie SAYLIK
Keles Renovations
SARL Pave Performance
PFF Façade
T. Plâtrerie
Cabinet François Brunet
Unal Renove
Yazılar - ()

Aşk ile… - Durak Arslan


Aşk ile… - Durak Arslan
Yaşam, istisnalar dışında, kendi suretinizin aynasıdır.

Ektiğinizi biçer, arzu ettiğinizi yaşar, attığınız adımların götürdüğü yerlerde bulursunuz çoğunlukla kendinizi.

Bir meslekteyseniz başarılı olmak için motivasyon kaynağınızın niteliği, hem kendinize hem etrafınızdakilere yansır ve bu gerçeği gizleyemezsiniz. Meslekte öne çıkmak, yükselmek ve daha çok yetkilere sahip olmak için çalışkan, zeki ve azimli olmak kaçınılmazdır. Ancak, bu yükseliş bir başarı olur mu, insan bu yükseliş ile mutlu olabilir ve etrafında taktir ve saygıyla karşılanır mı, bunu iyi düşünmelisiniz.

Bir ticari uğraştaysanız, çok para kazanarak hayalinizdeki materyal ve konfora sahip olma isteğiyle başlayan maceranız, sonra ekonomik güç olma ve hükmetme içgüdüsüne dönüşerek kamçılayabilir sizi. Parasal güç olma eksenine mahkum olan yaşantınızın, kendinize ve çevrenize ne derece olumlu ya da olumsuz yansıdığına, dönüp bir bakmalısınız.

Bir sanat alanındaysanız şayet, resmettiğiniz tûvalleri, yazdığınız kitapları, bestelediğiniz müzikleri ve ürettiğiniz eserleri, ne kadar para getirecek acaba düşüncesi ve kaygısıyla yapıyor olabilirsiniz. Bu duyguyla ortaya çıkartacağınız eserdeki anlam’a, derinliğe ve estetiğe bir de başkasının gözüyle bakarak, çok önemli dersler çıkarma şansını yakalayabilirsiniz.

Bir siyasal mücadelede iseniz eğer, lider olma hayaliniz, kendinizden sözettirme, medyatik olma, kendi idol’lerinize öykünerek, başkalarınca örnek alınma gayretinizi çok ustaca gizleyebilirsiniz. Bütün sahip olduğunuz motivasyon kaynağınız olan hevesinizi, kıvrakça ve kararlı bir eda ile süsleyip, dava adamı gibi kendinizi sunabilirsiniz. Ancak, ne kadar süreliğine kimleri bunlara inandırabilirsiniz, çok iyi düşünmelisiniz.

Anadoluda yaşanmış, sade bir hikayeden bile, isterseniz çok şey öğrenebilirsiniz; Gelin kaynanasına « Anneciğim, senin verdiğin ölçü ve tarifelere harfiyen uyarak yaptığım yemekleri beğenmiyor oğlun, ille de Annemin yemekleri diyor » diye sitem etti. Kaynana döndü gelinine « Verdiğim tarifelere uyman yetmeez, içine sevgi katmayı unutma, Aşk ile yap yemekleri kızım Aşk ile… » diye gülümsedi.

Ya siz, siz de mesleğinizi, ticaretinizi, sanatınızı, siyasetinizi, Aşk ile… yapabiliyor musunuz ?

Bütün sır, işte burada. Aşk ile.

Durak Arslan, Strasbourg, 17.11 .2009

Tarih: 24.11.2009
Değerlendirme: 



Değerlendir
     






İsminiz




Lütfen altaki işlemin sonucunu cevaplayınız

İşlem Sonucu:     =  




Benzer Yazılar
İlgili Haberler
FUAF - Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu | Yazdır