Sivas'ın ışığı hiç sönmeyecek
Yumrukluyorum duvarları
yumrukluyorum kara gecenin bedenini
ellerim kan içinde
nehirler taşmış yanaklarımdan
OTUZ ÜÇ CAN
OTUZ ÜÇ GÜL çatlamış susuzluktan
Sivas'ın içinde
nasıl uyku tutar gözlerim
döne döne semaha duranlar tutuştu önce
sonra türküler sonrada şiir
çığlıksız düştü türkülerin yanı başına
SİVAS SİVAS
YİPİTLİKMİDİR EMANET CANA KIYMAK
YİĞİTLİKMİDİR BİR TUTAM IŞIĞI
KÖR BIÇAKLA
GÜNEŞTEN KOPARIP
KARANLIĞA KURBAN ETMEK
SÖYLE HANGİ KİTAPTA VARDIR
ELLERİ KOLLARI BAĞLI YAKMAK
VARMIDIR
KARDELEN AKINDA BİR TUTAM İNCİYİ
ATEŞTE TUTMAK LOVVVVVVVVVVVV
BÖYLE GARİP DÜŞTÜĞÜME BAKMA
BÖYLE MAHSUN DURDUĞUMA
VARSIN ATEŞİN SUSKUNLUKLA BESLENSİN

BENİM DE YÜREĞİM
GENÇLİĞİNİ ALMIŞ YANINA
YÜRÜR BAŞI DİK
SENİNDE DAĞLARIN VAR SİVAS
SENİNDE DAĞLARIN
DAĞLARINDA ŞAHANLARIN
Morbihan AKM ve Nantes AKM nin ortaklaşa yapmış oldukları Sivas katliamını anlatan "SIMURG" adlı tiyatro 5 Haziran 2010 cumartesi günü saat 14:00 başladı. Öncelikle Sivas Katliamında kaybedilenler adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Saygı duruşunun ardından Morbihan AKM başkanı İsmail ÖZTÜRK kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında "yüreğimiz birkez daha kanıyor dostlar bu kanama hiçbir zaman içimizden gitmeyecek ve gitmemeli, böyle katliamları unutmamak ve unutturmamak için kenetleneceğiz ve yaşamımızın her anında Sivas'ta Çorum'da, Maraş'ta ve daha birçoğunu sayamayacağımız katliamlara dur demek adına bugün buradayız. Hepinize çok teşekür ediyorum duyarlılığınız için, özellikle gençlerin bu kadar yoğunlukta olması beni çok mutlu etti ve bugün inandım ki biz gelişiyoruz ve gelecek neslimize çok şey veriyoruz bunu şu an bu salonda gördüm. Canlar Tiyatrosuna, emeği geçen herkese FUAF'a sayın Yeter GÜLTEKİN'e çok teşekür ediyorum" dedi.
İsmail OZTÜRK'ün konuşmasının ardından Nantes AKM başkanı Tumay YALDIRAK'ta kısa bir konuşma yaptı. YALDIRAK "bugün sizlerle özellikle Morbihan AKM ile birlikte böyle unutulmayacak ve unutulmaması gereken bir günde bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ve emeği geçen herkese teşekür ediyorum ve özellikle Canlar tiyatrosuna bizlere gerçekleri yansıttıkları, önümüzde ne olduğunu, anlattıkları için ayrıca teşekür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Morbihan AKM semah ekibi dönmüş oldukları semahlarla bu anlamlı güne ayrı bir renk kattılar ve salonda bulunan tüm canlarımızı derinden etkilediler.
Dönülen semah'tan sonra SİVAS KATLİAMINI anlatan "SIMURG" tüm canlarımızın nefeslerini tutarak izledikleri, gözyaşlarının dinmediği sanki o anı tek tek orada yaşadıklarını ve salonda büyük bir dikkatle izlenildiğini gördük. Daha sonra tek tek canlarla konuştuğumuzda bizler yaşananları bu kadar detaylı bir şekilde bilmiyorduk, bugün bu tiyatro bizlere çok şey verdi. Yapılan bu katliam insanlık dışı bir katliam bu tür katliamları olmaması için susmamız gerektiğini, bizlerinde uyanmamız gerektiğini artık yeter, bitsin bu katliamlar. Canlar Tiyatrosu bizlere çok şey anlattı. Onlara diyoruz ki "BİZ DE VARIZ unutmamak ve unuturmamak için SİVAS'ın IŞIĞINI SÖNDÜRMEYECEĞİZ".
Tiyatrodan sonra kısa bir ara verildi. Aradan sonra söyleşi bölümüne geçildi. Salonda bulunan canlarımız bizlere gercekleri yansıttınız, bugğn çoğumuz çok büyük şeyler öğrendik. Sizlere çok teşekür ediyoruz ve ayrıca Morbihan AKM ve Nantes AKM yönetimlerine teşekürler dediler. Bizlerde bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadıkları için canlarımıza teşekür ediyoruz .
Morbihan AKM Basın Yayın Sorumlusu:
Elif GÜLKESİK ve Elif ÖKMEN

Yazdır | Tarih: 08.06.2010 |
| Değerlendirme | | |
Değerlendir
İlgili Haberler


















