Yol için kervana dizildik
FUAF Yol ve Erkân Komisyonu O1-02 Mayıs 2010 Paris Pak-Merkez’de Ana-Dedeler Yol uğruna kervana dizildi, Alevi felsefenin deryasında bir damla nasip almaya çalıştılar.
Lorient, Metz, Nantes, Pak-Merkez, Quimper, Strasbourg, Toulouse ve Villefranche AKM’lerinden yaklaşık 20 Ana-Dede adayı kervana dizildi.
Aleviliğin üç ayağından biri olan Alevi felsefesinin işlendiği çalışmada, şu başlıklara yer verildi. Alevilikte zahiri-batini yorum, Alevilikte kutsal sayılar (3-5-7-12-……..40) Semavi dinlerde kutsal sayılar, Alevilikte tanrı tasarımı, Yol ve erkân, Alevilikte ikrar-meydan-dede, Alevilikte müsahip, Pir-talip ilişkisi, Erkânlar, Alevi yol ve erkanlarından kullanılan terimler……..vs.
Pirimiz, Haşim KUTLU yukardaki başlıklarla ilgili bilgi deryasında damlacıklar demini kervana dizilen Ana ve Dedelere sundu, Ana ve dedelerde verilen damlacıklardan nasip alıp gölekleri oluşturup, taliplerin susuzluğunu gidermek ve yolumuzun aşk delilini yakacaklar.
FUAF Yol ve Erkân komisyonu olarak, Pak-Merkez’in Baskanına,Yönetim kurulundaki canlara ve özelikle Meryem Anaya ve Ali babaya,iki gün boyunca bizlere sunmuş oldukları hizmetlerinden dolayı Eyvallah hak Kabul etsin, Hızırali yardımcıları, yoldaşı, sırdaşı ve haldaşı olsun.Haşim KUTLU Pirimizin, bizlere sunmuş olduğu bilgi demine, mütevazi duruşuna, tatlı diline AŞK OLSUN. Kervana dizilen Ana ve Dedelerin hizmetleri hak defterine kayıt olsun, Pirimiz zihin açıklığı versin;
AŞK İLE
Hüseyin ÇARMAN
FUAF YOL VE ERKÂN KOMİSYONU
Yazdır | Tarih: 05.05.2010 |
| Değerlendirme | | |
Değerlendir
İlgili Haberler
Benzer Yazılar
Alevilerin Uludere Ziyareti Basın Açıklaması
FUAF'tan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sorular !
Alevi öğretisi ile büyütmeli, bilimle eğitmeli, Dünyayı Aleviler yönetmeli - Tacim Taşdan Dede
1 Mayıs’ta Can Cana olalım - FUAF
Avrupa Parlementosunda Semah Dönmek - Nazlı Ünal
AKM'lere
FUAF, Çalışmalarında kazanıcı olanı esas alıyor / Haşim Kutlu
Benzer belgeler


















