<<  Şubat 2012  >>
Pa. Sa. Ça. Pe. Cu. Cu. Pa.
 30  31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29  1  2  3  4
Alevi örgütlenmesinin önceliği ne olmalıdır ?







» Yorumlar
» Anket Arşivi

E-Posta

Format
BATH Ravalement
KAYALAR
SARL Construction de l'Horizon 2000
KILIC FASHION COMPANY
Bulut
Crepis Rhin
Celik Construction
Feronnerie SAYLIK
Keles Renovations
SARL Pave Performance
PFF Façade
T. Plâtrerie
Cabinet François Brunet
Unal Renove

FUAF Yol ve Erkân Komisyonu'ndan Fransa'da inanç eğitimi

FUAF Yol ve Erkân Komisyonu'ndan Fransa'da inanç eğitimi
FUAF Yol ve Erkân komisyonu Ana ve Dede yetiştirme çalışmaları ile bir inanç örgütü olma düzeyinde çalışmalarına devam ediyor. Kurulduğu günden beri Fransa’da bulunan Alevi Kültür Merkezleri aracılığı ile Fransa sınırları içinde yaşayan Ana ve Dede’lerin bir araya getirilmesi aynı çatı altında buluşturulması ve günümüzde yol’un bizlerden beklediği hizmetlerin sunulması için bir takım eğitim programları ortaya koymuştur.

Mayıs ayında yine bir eğitim programı ile çalışmalarına hız verecek olan FUAF Yol ve Erkân komisyonu bu eğitimlerin daha verimli geçmesi ve hizmetlerin Fransa’nın dört tarafına ulaşabilmesi için geniş katılımların sağlanması doğrultusunda çalısmalar yaparken aynı zamanda Fransa’da hizmet veren Alevi Kültür Merkezlerinin desteklerini istemektedir.

Amacımız Alevi Kültür Merkez’lerinde inanç hizmetlerini yürütebilecek bir kadro yetiştirebilmek. Fransa’da yaşayan ocakzade, Ana ve Dede canları tespit etmek, Alevi örgütlenmesine kazandırmak, aktif bir şekilde hizmet verdirmek, aynı zamanda Alevi felsefesini, kültürünü, ve inancını ögrenmek ve ögretmek, en önemlisi bu alanda hizmet vermek ( cem yürütmek, nasıp almak, ıkrar vermek, Alevi nikahı, cenaze hizmetleri v.s) .

Anadolu Alevilerine yakışır bir şekilde yukarıda belirtilen hizmet alanları ile ilğili egitimler düzenleyerek zamanımızda Aleviler tarafından bile yolun yerine getirilmeyen erkânlarını, destur ve dusturlarını hayata geçirmek, bilinmeyen tarihini ortaya koymaktır.

Bu çalısmalar doğrultusunda FUAF Yol ve Erkân komisyonu 01-02 Mayıs 2010 tarihinde Paris Alevi Kültür Merkezinin ev sahipliği yapacağı iki günlük bir eğitim programı düzen- lemektedir. Bilgilerini bizlerle paylaşacak olan eğitimcimiz araştırmacı yazar Haşim KUTLU iki gün boyunca Aleviliğin yüksek değerlerini katılımcılarla paylaşacak. FUAF Yol ve Erkân komisyonu olarak bu düzenlenen sekizince inanç eğitim çalışması olacaktır. Bundan önceki eğitim çalışmalarımızda bir çok canın katılımı ile gerçekleşmişti. Bu eğitime katılan canlar, cem’in anlamı ve çeşitleri, 12 hizmet görevleri, cenaze yıkama ve kaldırma işlemlerini Alevi tarihi, ocaklar, dedelik, Analık, pirlik üzerine hem teorik hemde pratik olarak bir çok konuları öğrendiler. Bu eğitimlere katılan canlarla daha sonra yapılan görüşmeler sonucu, ögrendik-lerini kendi bölgelerinde hizmete dönüştürdükleri belirtilmiştir. Bu nedenle Fransa’nın hiçbir bölgesinde bu hizmetlerden yoksun kalan Alevi canlarımızın olmaması için AKM’lerimizi bu konuya duyarlı olmaya bir kez daha davet ediyoruz ve destek sunmalarını istiyoruz.

Aleviliğe ve Alevilere hizmet yol’a hizmettir. Yol Kalmasın gönül kalsın...

EĞİTİM PROGRAMININ
Tarih; 01-02 Mayıs 2010
Saat; 01 Mayıs 2010 10: 00 dan 18:00 e kadar
02 Mayıs 2010 10:00 dan 13:00 a kadar
Adresi; ASS. PAKMERKEZ PARIS
193/195 Avenue Jean Jaurés 93 700 DRANCY
İletişim numaraları ; Veli BOZTOSUN : 06 16 30 79 15
Hüseyin TOPAL : 06 62 77 29 76
Hüseyin Çarman : 06 82 15 69 00

Aşk ile
Seyit Gezek



Yazdır Yazdır  |  Tarih: 21.04.2010   |  Değerlendirme      |  

Değerlendir
     


İlgili Haberler
Benzer Yazılar
Benzer belgeler


İsminiz




Lütfen altaki işlemin sonucunu cevaplayınız

İşlem Sonucu:     =  


 

FUAF - Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu | Yazdır