|
Aleviler artιk sahipsiz ve yanlιz değiller 2 Temmuz 2008…… - Leyla Güneş
Belki ilk defa saatlerce televizyon ekranι karșιsιnda kaldιm, 2 temmuz Türkiyesini izlemekteyken her insan gibi benimde içim isyan acι ve öfke doldu.
Sivas taki on binler, Kadιköy, Ankara, İzmir, Eskişehir.. onbinlerce insanιn gözlerindeki acι ve öfke gibi, Hasret Gültekin’in köyğndeki canlι yayιndaki ailesinin konuşmalarι ve yaktιklarι Kürtçe ağιtlar gibi…
artιk yas tutmanιn ve ağlamanιn sorunlarιmιza çözüm olmadιğιnιda düșünmek zorunda olduğumuzu daha iyi anladιm.
Ben ağıt yakιp ağlamak istemiyorum, içim yansada, güç birliği yaparak karanlιklarιn üstüne üstüne yürümemiz gerekir diye düşünüyorum.
Ve dün birçok siyasi parti, sendika temsilcilerinin ve diğer sivil toplum kuruluşlarιnιn birlikteliği gibi…
Onlarι anmak, onlarι Sivas’a götüren inancι anlamak ve yaşatmaktan geçtiğine inanιyorum
Çağιmιzda artιk uydularla insanιn her anιnι izleyebilen, teknolojiyi elinde tutan bir azιnlιğιn, insanιn, bireyin yaşamι ve mutluluğunu ön planda tutmaktan ziyade bir avuç azιnlιğιn çιkarlarι doğrultusunda kullanmakta ve bu çιkarlarι içinde hetürlü baskι yöntemini kullanmaktan geri kalmaz.
Dünkü gündem bir önceki gecenin sonunda ergenokon planιyla değiști. 1920 li yιllarda așιrι ulusalcι bir akιm olarak bildiğim bu örgütün son dönemlerde Türkiye'nin tanιnmιș simalarιnιn isimlerinin tutuklanmasι ile tekrar gündemde.
AKP kapatma davasιnιn görüldüğü güne denk gelmesi tesadüf değil planlanmιș, iktidar güçlerinin aralarιndaki çelișkilerin derinliğini gösterdiğini düșünüyorum.
ABD nin Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçasι olduğunu düșündüğüm ve bölge istikrarιnι değil kendi çιkarlarιnιn hesaplarιnι yapan ABD nin bölge ve ülkemiz halklarι üzerindeki hesaplarιdιr.
Önümüzdeki günler çok sιcak geçeceğe benziyor.
Sivas katliamι, dün birçok demokrasi gücünü biraraya getirdi, bu hem Aleviler için hemde Türkiye'nin aydιnlιğι için çok anlamlι ve önemli bir adιm olduğunu düșünüyorum.
İşte Alevilerin siyasallașmasιnιn tüm demokrasi güçleriyle birlikte hareket etmesinden geçtiği ve Alevilerin sorun ve taleplerinin genel demokratikleșmekten geçtiği gerçeği ortada.
Artιk Dersim’lerin, Maraș’larιn, Çorum’larιn, Şemdinli’lerin, Gazi ve Agos önünde yaşananlarιn ortaklιğιdιr SİVAS katliamι.
Alevilerin sorunlarιna çözüm, Sol, sosyalist, ve tüm ezilen kesimlerin güç birliği olușturmasιndan geçiyor.
Leyla Güneş
Yazdır | 03-07-2008, 17:08:00
|
|
|